Saulėje džiovinti pomidorai be aliejaus – iššūkis Jūsų kulinarinei fantazijai. Naudokite padažams ir sriuboms gardinti arba sukurkite savo marinavimo receptą. Būtų smagu, jei geriausiu receptu pasidalintume su mumis.
Žalios traiškytos alyvuogės, pretenduojančios tapti metų atradimu. Ispanai jas taip ir vadina “aceitunas aliñadas de la abuela” – močiutės marinuotos alyvuogės. Pagardintos paprikomis, česnakais ir daugybe prieskonių, kurių sudėties močiutė neatskleidžia. Kilmės šalis: Ispanija.
Alyvuogės Gordal (dėl įspūdingo dydžio dar vadinamos “Karališkomis”) dažniausiai auginamos Ispanijoje. Didelės, apvalios uogos skinamos žalios ir marinuojamos sūryme. Savito skonio, mėsingos alyvuogės dažniausiai naudojamos maistui, iš jų nespaudžiamas aliejus, kadangi vaisiai turi nedaug aliejaus.
Negra Perla Gigante – įspūdingo dydžio juodosios alyvuogės iš Ispanijos. Švelnaus skonio, mėsingos. Gamintojas: Hijos de José Lou (Ispanija)
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje su prieskoniais (kaparėliai, raudonėliai ir t.t.). Grynoji masė: sveriami. Gamintojas: Claudio Lombardi (Italija).
Ančiuvių skonio žaliosios alyvuogės be kauliukų. Gamintojas: Hijos de José Lou (Ispanija)
Labai smulkios žaliosios alyvuogės su kauliukais. Gamintojas: Hijos de José Lou (Ispanija)
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė