Vytinta kiaulės pažandė iš Italijos. Guanciale yra tiesiog būtinas ingredientas tokiems patiekalams kaip “spaghetti alla gricia”, “spaghetti all‘amatriciana” ar “pasta alla carbonara”.
Saliami dešra su trumais (triufeliais). Stipraus, specifinio trumų kvapo ir skonio. Vytinta 2-3 mėnesius.
Virtas ir keptas itališkas kiaulienos kumpis. Lėtai verdamas, kad tirptų burnoje, vėliau aptepamas ir kepamas. Naudojamas sumuštiniamas, picoms, makaronų patiekalams, gardus ir vienas su balta duona.
Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius … Skaitykite išsamiau…
Lardo di Colonnata – garsiausi ir geriausi itališki lašiniai, 6 mėnesius brandinti Kararos marmuro voniose! Pjaustom labai plonai ir su didele meile. Tiesiog tirpsta burnoje.
Capocollo stagionato – vytinta kiaulienos sprandinė. Šviežia kiaulienos sprandinė nuplaunama raudonu vynu, įtrinama druska, česnakais ir prieskoninėmis žolėmis ir vytinama. Capocollo – riebesnė nei vytintas kumpis, tačiau riebalai pasiskirstę tarp raudonos mėsos suteikia gaminiui švelnų skonį ir sultingumo. Capocollo vartojamas … Skaitykite išsamiau…
Pancetta Arrotolata – vytinta kiaulienos šoninė, ypatinga tuo, kad yra susukta, todėl daug minkštesnė ir sultingesnė už tiesiog vytintą šoninę. Gaminama labai paprastai: šoninė įtrinama druska ir pipirais, susukama ir laikoma vėsioje vietoje maždaug 40 dienų, vėliau vytinama. Šoninė dažnai … Skaitykite išsamiau…
Rūkytas kumpis iš Trento provincijos (Italija). Iš pradžių kumpis iškaulinamas, įtrinamas prieskoniais ir druska, tuomet rūkomas savaitę po keletą valandų kasdien. Gamintojas: Pezzetta S.r.l. (Italija)
Bresaola – itališka vytinta jautiena. Nuo kitų vytintų gaminių skiriasi tuo, kad ruošiama iš ypatingai liesos mėsos. Mėsa įtrinama druska ir prieskoniais, į kurių sudėtį dažniausiai įeina cinamonas, muskato riešutas, kadagio uogos, juodieji pipirai, lauro lapai, čiobreliai, raudonėliai, rozmarinai ir … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė