Tradicinė vytinta dešra Spianata Romana iš Romos. Prieš vytinimą suspaudžiama tarp dviejų lentų, todėl įgauna jai būdingą plokščią formą. Pagardinta vyne trintais česnakais. Kilmės šalis: Italija
Tradicinė vytinta dešra Sopressa Veneta iš Veneto (Italija). Labai švelnaus skonio, puikiai tiks užkandžių stalui.
Stora virta dešra iš Bolonijos (Italija). Gaminama nuo viduramžių, mėgstama tiek vaikų, tiek suaugusių. Kuo ploniau supjaustyta, tuo skanesnė.
Vytinta dešra Soppressa Siciliana – kilimo iš Sicilijos. Su stambokais lašinių gabaliukais ir gausiai pagardinta Sicilijos prieskoniais. Kilmės šalis: Italija.
Lomo – vytinta kiaulienos nugarinė, pagardinta raudonėliais, česnakais ir paprika. Pateikiama supjaustyta labai plonais griežinėliais, galima pašlakstyti alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Kilmės šalis: Ispanija.
Salame ai Funghi Porcini – saliami dešra su baravykais. Vytinta 2-3 mėnesius. Gamintojas: “Sapori della Valdichiana” (Italija).
Finocchiona Toscana – saliami tipo kiaulienos dešra su pankoliais. Finocchiona – vienas populiariausių kiaulienos produktų Toskanos virtuvėje ir būtinas ingredientas Toskanos užkandžiui “Antipasto alla Toscana”. Pavadinimas kilęs nuo žodžio “finocchio” (pankolis), prieskonis, kuris būtinai dedamas į šią dešrą. Neįmanoma atsekti, … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė