Pagardai sūriams Favols

cidoniju pagardas su rozmarinais

Obuolių, riešutų ir aperityvo Pommeau pagardas idealiai tinka su baltojo pelėsio sūriais, pvz. Brie, Camembert.

Cidonijų, čiobrelių ir rozmarinų pagardas. Saldžiarūgščiai cidonijų vaisiai, pagardinti čiobreliais ir rozmarinais, sušvelnina stiprų sūroką mėlynojo pelėsio sūrio skonį, sukurdami naują skonių derinį. Tinka su Roquefort, kitais mėlynojo pelėsio sūriais, taip pat su pusiau brandintais ožkos sūriais.

Figų ir medaus pagardas. Netikėtas figų vaisių ir medaus derinys puikiai tinka su minkštaisiais ožkų pieno sūriais. Pabandykite ir su mėlynojo pelėsio sūriais. Skonių harmonija nepakartojama.

Vyšnių pagardas tinka su avies pieno sūriais. Vyšnių uogų ir avies pieno sūrių derinimo tradicija atsirado Baskų krašte. Juodųjų vyšnių saldumas puikiai tinka su Pirėnų kalnuose padarytais ar kitais brandintais avies pieno sūriais.

Mėlynių ir penkių pipirų pagardas. Mėlynės puikiai tinka prie karvės pieno kietųjų sūrių, tokių kaip Comté, Beaufort ar Tomme de Savoie, Gruyère, o 5-ių pipirų mišinys suteikia lengvai aštrų skonį, kuris papildo sūrio ir mėlynių derinį.

Kilmės šalis: Prancūzija.