Formajo ciock al vino rosso

Šimtmečius egzistavusi tradicija slėpti sūrius vynuogių misoje nuo užpuolikų karo metu arba… nuo pono buhalterinių knygų – šių sūrių gamybos įkvėpėja.Tai pusiau kietas karvės arba ožkos pieno tolygios tekstūros (gali būti su nedidelėmis akutėmis) sūris, 10 dienų mirkytas vynuogių misoje. Vynuogės sudaro tamsų apvalkalą, kuris prieš supakuojant sūrį išdžiovinamas.

  • Pieno gamybos rajonas: Alpių prieškalnės.
  • Sudėtis: pienas, renetas, druska, vynuogių išspaudos ant paviršiaus.
  • Žievė: grublėta, tamsiai raudonos spalvos, su vynuogių išspaudomis paviršiuje; jei sūris pakankamai subrandintas įgauna pilkšvai baltą atspalvį.
  • Sūris geltonų šiaudų spalvos, tvirtas, trapus.
  • Aromatas:  vynuogių išspaudų aromatas.
  • Skonis: ryškus, su lengvai pikantiškų vyno rūsio poskoniu.
  • Sūrio pateikimas: su vynu Cabernet Sauvignon bei su moliūgų džemu.
  • Gamintojas: Latteria Perenzin (Italija)

Šio sūrio neturime pastoviame asortimente, atsivežame karts nuo karto.