Išskirtinis sūris iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra sūrio sudėtyje, patikėkit, tai tikrai jaučiasi), paskutiniame etape … Skaitykite išsamiau…
Trapios tekstūros, labai įdomaus skonio sūris iš Pjemonto. Gali būti su mėlynuoju pelėsiu, gali būti be, mat pelėsis atsiranda savaime, nėra dirbtinai įšvirkščiamas. Paviršius padengtas rusvai pilkšvu pelėsiu. Tai vienas seniausių itališkų sūrių, minimas dar 1277 m. Skanus su medumi … Skaitykite išsamiau…
Tikras Brie iš Meaux: nepasterizuoto karvės pieno, brandintas 6-8 savaites. Minkštas, kreminės tekstūros, sodraus, salsvoko skonio. Įdomūs faktai: pirmąkart rašytiniuose šaltiniuose Brie de Meaux paminėtas dar 774 metais; Liudvikas XVI prieš giljotiną paprašė gabaliuko Brie de Meaux; 1814 m. Kongreso … Skaitykite išsamiau…
Švelnaus skonio avių ir ožkų pieno sūris Manouri. Trumpai tariant, tai kažkas tarp fetos, mocarelos, brie ir haloumi. Ragaukite vieną su medumi, gardinkite salotas, darykite karštus sumuštinius, griliuokite – jis nuostabus! Kilmės šalis: Graikija.
Prancūziška klasika – Sainte-Maure de Touraine. Cilindro formos, kiek susiraukšlėjęs, padengtas augalinės kilmės pelenais, pervertas mediniu pagaliuku. Tobulas sūris ožkos sūrių mėgėjams: kreminis su lengva rūgštele ir graikinių riešutų poskoniu.
Montasio sūris daromas nuo 13 amžiaus, jo autoriais laikomi vienuoliai, gyvenę Carnia kalnų vienuolynuose. Iš čia kildinamas ir sūrio pavadinimas, itališkai “montagne” reiškia kalnai. Šiuo metu sūris žymimas DOP ženklu, jo gamybos teritorija apribota Veneto ir Friuli regionais. Montasio valgomas … Skaitykite išsamiau…
Petit Gres Champenois daromas mažoje Šampanės regiono (Prancūzija) sūrinėje. Šviežias, minkštas, praturtintas grietinėle, su švelniu baltu pelėsiu. Idealus su šampanu ir kitais putojančiais gėrimais.
Avių ir ožkų pieno sūris, minkštas, sūrus, trapus, brandintas sūryme. Feta gali būti tik Graikijoje pagamintas sūris (taip po 16metų trukusių diskusijų nusprendė Europos Aukščiausiasis Teismas). Be jo neįsivaizduojamos graikiškos salotos, tyropita (sluoksniuotos tešlos “phyllo” pyragas su sūriu) ir spanakopita … Skaitykite išsamiau…
Parmigiano Reggiano bene žinomiausias itališkas sūris. Gaminamas tik griežtai apibrėžtame regione, jam priskiriamos žemės aplink Parmą, Reggio Emiliją, Modeną ir Boloniją, kairiajame Reino upės krante ir žemės aplink Mantują, dešiniajame Po upės krante. Kiekvieną sūrio gamybos etapą, kiekvieną gamintoją kontroliuoja … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė