Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Piave Vecchio

375_ITAL-PIAVE

Piave dažniausiai lyginamas su itališkų sūrių karaliumi Parmigiano Reggiano. Šis Veneto regiono sūris, brandintas mažiausiai 12 mėn., toks pat kietas, su panašiais kristalais, tačiau išsiskiria ryškiu riešutų poskoniu (netgi migdoliniu karstelėjimu), salsvokas.

Piave – puikus stalo sūris, tinkamas užkandžiauti, o taip pat tarkuoti ant salotų, makaronų, rizoto.

Derinimas su vynu: kaip ir Parmigiano  tiks prie daugybės vynų, bet ypač skanus su sodriais baltais vynais (Chardonnay), ar pusiau sodriais raudonais (Merlot, Primitivo).

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė