Ossau-Iraty – vienas seniausių sūrių pasaulyje, jo amžius siekia 3000 metų, o rašytiniuose šaltiniuose minimas dar 1 amžiuje. Kas gali paneigti, kad pirmasis jį padarė Antikos dievo Apolono sūnus Aristėjas, pasak legendos, ganęs avis ir paversdavęs jų pieną nuostabiu sūriu? … Skaitykite išsamiau…
Minkštas karvės pieno sūris, pavadintas miesto, iš kurio kilęs garbei. Parduodamas su keramikiniu indeliu, kuriame gali būti šiek tiek pašildomas prieš valgant. Kreminės tekstūros, malonaus skonio, turi lengvą grybų poskonį. Abejingų šiam mažam sūreliui nėra. Kilmės šalis: Prancūzija
Minkštas karvės pieno sūris skalauta pluta. Brandintas 2 savaites, švelnaus skonio, neintensyvaus aromato. Svoris: 200 g
Kreminis, turtingos tekstūros, švelnus karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu. Idealiai tiks su vynuogėmis ir baltu putojančiu vynu. Svoris: 200 g. Kilmės šalis: Prancūzija
Išskirtinis sūris iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra sūrio sudėtyje, patikėkit, tai tikrai jaučiasi), paskutiniame etape … Skaitykite išsamiau…
Tikras Brie iš Meaux: nepasterizuoto karvės pieno, brandintas 6-8 savaites. Minkštas, kreminės tekstūros, sodraus, salsvoko skonio. Įdomūs faktai: pirmąkart rašytiniuose šaltiniuose Brie de Meaux paminėtas dar 774 metais; Liudvikas XVI prieš giljotiną paprašė gabaliuko Brie de Meaux; 1814 m. Kongreso … Skaitykite išsamiau…
Prancūziška klasika – Sainte-Maure de Touraine. Cilindro formos, kiek susiraukšlėjęs, padengtas augalinės kilmės pelenais, pervertas mediniu pagaliuku. Tobulas sūris ožkos sūrių mėgėjams: kreminis su lengva rūgštele ir graikinių riešutų poskoniu.
Petit Gres Champenois daromas mažoje Šampanės regiono (Prancūzija) sūrinėje. Šviežias, minkštas, praturtintas grietinėle, su švelniu baltu pelėsiu. Idealus su šampanu ir kitais putojančiais gėrimais.
Minkštas, burnoje tirpstantis karvės pieno sūris iš Burgundijos (Prancūzija). Riebus (net 75% riebalų sausoje masėje), nes gaminat sūrį į jį net 2 kartus įmaišoma grietinėlės. Délice de Bourgogne padengtas baltu valgomu pelėsiu (pastovėjęs gali įgauti aštrumo ir kartumo). Šiek tiek … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė