Altesse – retas sūris iš Vosges kalnų (Prancūzija). Minkštas, kreminis, rusvai oranžine žieve. Teigiama, kad jis buvo mėgiamiausias karaliaus Liudviko XIV sūris. Ir dabar daromas taip, kaip prieš 500 metų.
Mont d’Or – įspūdingas nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Prancūzijos. Labai turtingo skonio, pateikiamas arba kambario temperatūros, arba pakaitintas orkaitėje (rekomenduojama pagardinti česnakais, čiobreliais ir baltu vynu).
Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…
Įdomiausia tai, kad ne sūris pavadintas miestelio, kuriame jis daromas, garbei, o atvirkščiai – miestelis pavadintas sūrio vardu! Mat sūris gaminamas nuo 17 a., o išgarsėjo, nes labai patiko karaliui Liudvikui XIV, kuriam šį sūrį tiekdavo maršalas Senneterre (štai iš … Skaitykite išsamiau…
Ypatingai stipraus kvapo plautos žievės sūris, gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Legenda teigia, kad XVI amžiuje Époisses kaimelyje gyvenę Cistersų vienuoliai pradėjo gaminti šį ypatingą sūrį, o išvykdami jo receptą paliko gyventojams, kurie iki šiol jį daro. Žinoma, kad imperatorius … Skaitykite išsamiau…
Pats tikriausias nepasterizuoto pieno kamemberas iš Normandijos – Camembert de Normandie AOC Marie Harel. Normadijos kamemberai bene populiariausi sūriai Prancūzijoje, kasmet jų pagaminama apie 18 milijonų vienetų. Sūrį sukūrė Marie Harel 1791 m., moteris, kurios portretas pavaizduotas ant sūrio pakuotės. … Skaitykite išsamiau…
„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. “Camember Chevalier Normand” pasterizuoto pieno sūris, pagamintas Normandijoje (Prancūzija). Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su … Skaitykite išsamiau…
„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su vaisiais ar riešutais. Geriausia jį valgyti kambario temperatūros.
Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas Provanso prieskoniais ir smulkintais česnakais. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė